Pontosztás: Aston Villa – Manchester United (1-3)

Jól hangzik, hogy a United folyamatosan elnapolja a Manchester City bajnokavatását, és alighanem innentől már nem kell feltenni az all in-t sem a következő két mérkőzésre, amelyet nagyon rövid időn belül kell lejátszani a csapatnak. Az Aston Villa elleni idegenbeli mérkőzésen rengeteg remek teljesítmény akadt, aminek nem is szégyellünk majd hangot adni.

Dean Henderson – Ha minimálisan meg is fedhető a kapott gólért, annak ellenére elmondható, hogy számos remek védést mutatott be a találkozón. Nem győzzük hangsúlyozni a sapkás hálóvédő remek teljesítményét, amely most már tényleg bizonyosan izgalmas nyarat ígér a kapuskérdés ügyében Manchesterben. (7)

Aaron Wan-Bissaka – A szezon során gyakran írtuk, hogy eltűnik Wan-Bissaka a rengetegben, de most egy kifejezetten kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő. Okos megoldásából született a csapat vezetést szerző találata, ezek mellett pedig egy fontos, középre húzódó remek mentéssel is észre vétette magát a találkozó legvégén. (8)

Victor Lindelöf – Nem akarnám elverni a port Lindelöfön, mert a gól előtt már ő sem feltétlenül hitte, hogy ilyen, viszonylag kiszorított helyzetből lehet még kapura kanyarintani labdát. A mérkőzés végén is lefutották egyszer, amit Wan-Bissaka kellett, hogy megoldjon helyette. Továbbá érdekes volt megszemlélni egy beadást követő szituációt is, ahol Cavani fejelte ki a labdát a lemaradni látszó Lindelöf előtt. Ennek ellenére négy tisztázása és öt labdaszerzése is akadt, ami kompenzálja a helyzetét. (6)

Harry Maguire – A csapatkapitány megint felelősen futballozott a mérkőzésen, de sérülése szinte borítékolható volt már. Abban alighanem mindenki bízik, hogy az Európa-liga döntőben való játékot mindez nem befolyásolja. (7)

Luke Shaw – Kísérletezett, szorgosan lövögette be a szögleteket és három kulcspasszot is összehozott. Ha mindig így működne a Manchester United két oldala, akkor alighanem még combosabb támadógépezet állhatna elő. (7)

Scott McTominay – Nem feltétlen róla szólt a mérkőzés, de három tisztázását mindenképpen érdemes megemlíteni. Nagy kérdés a United együttesénél, hogy jövőre miként fog festeni a középpálya, és ebben McTominay helye is igencsak kérdőjelesen alakulhat majd. (6)

Fred – Egy kulcspassz, egy lövés, ismételt aktív játék, több sikeres szerelés. A 95%-os passzhatékonyság és a 90 perc is megsüvegelendő (6)

Paul Pogba – Nem mondható, hogy Pogba napja volt ez, de lehet csak a korábbi teljesítményekhez képest értékelem szigorúan. Ugyan többször is próbálkozott gólt szerezni, illetve kiharcolt egy fontos büntetőt is, és ezzel abszolút hozzátette a magáét a sikerhez. (6)

Bruno Fernandes – Iszonyúan unalmas futballista Bruno Fernandes. Négy lövés, három kulcspassz, és ezek mellett még három tisztázás is kijutott, na pedig egy ismételten fontos pillanatban értékesített jogos büntető. (7)

Mason Greenwood – A szezon végére kezdi azt a bizonyos csukát megtalálni Greenwood. A korábban megszokotthoz képest könyörtelen lövésből szerezte meg a vezetést, valamint az első félidő végén szorult helyzetből is képes volt kaput találni. (7)

Marcus Rashford – Aktív napja volt Rashfordnak és örülök, hogy legalább egy gólpasszal ki tudta venni részét a sikerből. Már a mérkőzés elején is aktívan kavargatott, több távoli kísérlettel is próbálkozott és végül jött a mérkőzést lezáró assziszt. (7)

CSERÉK:

Edinson Cavani (65’) – Mindig tudtuk, hogy Cavani egy kegyetlen csatár. Iszonyú berobbanások, nagyon erős fejjáték és ha elkapja a fonalat, akkor elképesztő formát tud futni. Nem tudjuk, hogy a támadó jövőre is a keretben lesz, de az Európa-liga fináléban feltehetné erre az esztendőre a koronát. (7)

Eric Bailly (78’) – Az új szerződés reméljük egészséget is hoz az elefántcsontparti hátvédnek, de ezek mellé a teljesítmény még fontosabb volna majd. (0)

Nemanja Matics (86’) – A szerb úgy ült Solskjaer mellett a kispadon, mintha maga lenne a stáb egyik tagja. A kétéves szerződés, amely még él Matics számára, az mindenképpen szemráncolásra adhat okot Manchesterben. Ezekért a néhány percekért ugyanis már a jövő év is erősen kérdőjeles lehet. (0)

P