Pontosztás: Chelsea – Fulham (2:0)

Akárcsak a decemberi odavágón, most is kemény ellenfele volt a Chelsea-nek a Fulham. Az életéért küzdő vendégcsapatnak voltak erős periódusai, de gólt – Mendy bravúrjainak köszönhetően – még a nagyobb helyzeteikből sem tudtak szerezni. A két Real-meccs között kissé tartalékos Kékek viszont éltek a lehetőségeikkel, s Havertz vezérletével hozták a kötelezőt. Győzelmével a Chelsea fontos lépést tett a négyben maradásért, másfelől lökött egy már-már végzeteset Parkeréken, akiket így csak a csoda menthet meg a kieséstől.

Mendy (8): Az utóbbi hetekben gyakran fölmerült, hogy különösebb hozzáadott érték nélkül hozta le meccseit. Nos, a Fulham ellen nagy szükség volt az éberségére és a képességeire ahhoz, hogy mindhárom pontot otthon tudja tartani a Chelsea. Robinson próbálkozását, Lookman löketét és Aina megpattanó lövését is hatalmas bravúrral védte az első félidőben, szóval megdolgozott az újabb, immáron tizenhatodik clean sheetjéért.

Christensen (6): Nem volt különösebben erős meccse, de a legutóbbi kilenc bajnokijából már a nyolcadikat zárta kapott gól nélkül. Védőmunkája kevéssé volt aktív, tisztázás és labdaszerzés nélkül zárt. A passzjátéka korrekt volt, a hosszú labdái is kivétel nélkül társat találtak. Maradjunk annyiban, hogy a minimumot hozta, többre pedig nem volt szükség tőle.

Thiago Silva (7,5): Kissé meglepő volt őt a kezdőben látni, de a keddi madridi túra után újabb remek meccset hozott le a héten. Ezúttal csapatkapitányként rendezte hátul a sorokat, de persze labdaszerzésben és tisztázásban is kitett magáért. Fejpárbajait mind megnyerte, lábbal is nagyon magabiztos volt, az első gólnak pedig parádés mélységi indítással ágyazott meg.

Zouma (7): A sérüléssel bajlódó Rüdiger törzshelyén játszott a francia, s nem okozott csalódást. Volt dolga bőven, hétszer is tisztáznia kellett, labdát pedig hat alkalommal szerzett az ellenféltől. Jól passzolt, rontott labdái biztonsági megoldások voltak, szerelni őt nem nagyon tudták a vendégek. Párharcait jó arányban nyerte, ami annak tükrében komoly érdem, hogy a levegőben nem tették próbára, tehát lábbal kellett helytállnia.

James (7): Hét labdaszerzése és öt tisztázása is jól mutatja, hogy volt hátul dolga bőven. A Fulham szögleteinek felét az ő megmozdulásai után rúghatta, Aina lövése után pedig majdnem bepattant róla a labda.

Gilmour (6): Először kapott Tucheltől lehetőséget a bajnokságban, s bár az alapvető cél Jorginho és Kante pihentetése volt, nem vallott szégyent a skót. Az első félidőben inkább lefelé lógott ki, több hibája és bizonytalansága is volt, de térfélcsere után már feljavult. A sok vesztett párharca és a gyengécske védekezési mutatói miatt túl magas pontszámot azért nem érdemel, de jó volt látni, képes élni a szűken mért lehetőségeivel.

Mount (8): Tőle jött a gólpassz a vezető találat előtt, de ott az volt igazán zseniális, ahogy lekapta Silva hosszú indítását a levegőből. A komolyabb helyzetet hozó támadások zöméhez volt valami köze, így elmondható, hogy újfent kulcsfigurája volt a Chelsea támadójátékának. Labdaszerzésben is jeleskedett, végig hajtotta a pályán töltött idejét, megérdemelt a végén egy kis pihenőt.

Chilwell (6,5): Parádés hosszú labdát varázsolt Havertz elé a második gól előtt, ami hatalmas piros pont neki. Védekezésben viszont voltak gyengeségei, öt fejpárbajából például négyet is elbukott. A helye ettől függetlenül nincs veszélyben, szinte biztos, hogy szerdán is kezdeni fog a Real Madrid ellen.

Ziyech (5): Adódott előtte egy nagy lehetőség Werner jóvoltából, ám a tiszta ziccerét bravúrral védte Areola. Egy kulcspassza volt ugyan, de nem ő volt a támadó- és kontrajáték motorja, amiben szerepe volt annak is, hogy tizenkét párharcot bukott.

Werner (7): A mezőnymunkájára nem lehetett panasz, az akciók jó hányadának részese volt. Adott egy asszisztot Havertznek és egy majdnem gólpasszt Ziyechnek, lövéseiben viszont nem volt sok veszély. Szinte hihetetlen, de aktivitása ellenére mindössze kilenc pontos passza volt egész meccsen, vagyis ha labdához ért, akkor abból többnyire lett valami.

Havertz (9): Az ő két góljával nyert a csapat, úgyhogy rászolgált a meccs embere címre. Mindkét találata (no meg amit lesről szerzett, így érvénytelenítették) remekül mutatta, hogy végre érzi már az összjátékokat (főleg Mounttal és Wernerrel), valamint higgadt tud maradni a befejezéseknél, ami hatalmas kincs a mai Chelsea-ben. Jó látni, hogy túlvan a nehezén és végre elkezdett kibontakozni és olykor már húzóemberként tekinthetünk rá.

CSERÉK:

Kante (5): Egy fél félidőt kapott, szerencsére a csapat megvolt nélküle, szerdán pedig sokat érhet a frissessége. Ahogy korábban Tuchelnél mindig, úgy most is érződött, hogy csereként beszállva nehezen veszi fel a ritmust, idő, mire elkezdi hozni azt, amiben igazán jó, így nem is alkotott maradandót.

Abraham (4): A West Ham ellen hosszabb kihagyás után pár percre állt be, most negyedóra jutott a támadónak. Elől semmi vizet nem zavart (lövése, de még passza sem volt), tőle meglepő módon viszont besegített a védekezésben.

Alonso (-): Chilwellt váltotta a spanyol, két feledhető lövésre futotta az idejéből.

P