fbpx

Pontosztás: Leeds United – Manchester United (0-0)

Amikor érzed, hogy teraszozhatnál a jó időben, de inkább a Leeds-United rivalizálást nézed az üres lelátók előtt. Nem játszott jó mérkőzést a két csapat, és még csak azt sem lehetett mondani, hogy különösebben komoly helyzeteket sikerült volna a feleknek kialakítani. Persze, a tét sem volt óriási, de mégis lehangoló volt egy ilyen gólnélküli és igazán izgalmakat nélkülöző 1,5 órát megtekinteni.

Dean Henderson – Nem volt kemény napja, de ami kapura pörgött valamilyen formában, azt hárította. Jó eséllyel most már végig fogja védeni a teljes idei Premier League szezont, és nyáron jöhetnek a nehéz döntések is kapuskérdésben. (6)

Aaron Wan-Bissaka – Az elmúlt hetekben sok alkalommal érte kritika a jobbhátvédet, de ezúttal egy remek helyzetkialakítással és egy fontos blokkal is jelentkezett a második félidőben. Sok sikeres csel, tisztázás és öt labdaszerzés is felkerült a neve mellé. Wan-Bissaka legnagyobb előnye a tartós és rendszeres játék, most már a második Unitedes szezonjában is. (7)

Harry Maguire – El van átkozva a fejesekkel, ráadásul még egy lapot is kapott, egyedüliként a csapatból. Ugyanakkor most is jól szervezte a védelmet és szokásához híven fellépett a támadásokhoz, amelyhez magas passzhatékonyság (93%) került. (7)

Victor Lindelöf – Patrick Bamford semlegesítése sikerült, innentől kezdve pedig mindenképpen csak dicséret illetheti a svéd hátvédet, aki az első félidőben nyújtott aktívabb performanszt. (7)

Luke Shaw – Megint bőszen rugdosta be a szabadrúgásokat és a szögleteket, amiből összesen öt kulcspassz is összejött. A kezezős szituációt megúszta még az első félidő közepe táján. (7)

Scott McTominay – Nagyon nem volt játékban Fredhez képest. Solskjaer erősen túl is biztosította megint ezt a középpályát, az egyébként is védekezőbb felfogásra képes Daniel James mellett. Az első félidő végén egy halovány fejes jutott még tőle. (5)

Fred – Elég sok helyen ott volt a brazil. Három tisztázás, három labdalopás és három sikeres szerelés. Lövésre ezúttal nem vállalkozott, de volt egy remek indítása, ami valószínűleg les lett volna, ha a gyakorlatban visszanézésre kerül. (6)

Daniel James – Sajnos ez van, amikor a lelkesedéssel mindent nem lehet pótolni. Tipikusan az a mérkőzés volt, amikor James döntési helyzetekben inkább tűnik kapkodó zöldfülűnek, mint fejlődőképes tehetségnek. Az idén 24. éves játékos United pályafutása fölött továbbra is súlyos kérdőjelek lengnek. (5)

Bruno Fernandes – Nem nagyon van ok a portugál mostani formáját sem túlzottan feldicsérni. Ugyanakkor megint hihetetlen, de öt alkalommal kísérletezett. Ezek mellé pedig kijutott két kulcspassz is. (6)

Marcus Rashford – Azért ő sem tétlenkedett négy kapura lövésével. Igaz ebből csak a remek szabadrúgása talált végül kapott, de az lényegében a találkozó legnagyobb lökete volt. Ennek ellenére csendesebb napja volt neki is. (6)

Mason Greenwood – Volt egy-egy reménytelibb pillanat, de az elmúlt hetek gólja ezúttal nem jött. Négy lövéséből három is kaput talált ugyan, de különösebben nem váltak ezek emlékezetessé. A második félidőre éledt fel igazán. (6)

Cserék:

Paul Pogba (76’) – Nem kellett annyira a csapatba követelni ezúttal, de mindenképpen hozott némi zavart és lendületet, mert ezúttal is bőven a kapu elé lett bedobva az utolsó 20 percben. (6)

Edinson Cavani (85’) – Öt passz és egy kulcspassz. Ennyi jutott, de másokhoz képest még ez is kiemelkedőnek nézhet ki ezen a mérkőzésen. (0)

Donny van de Beek (89’) – Már-már megalázó a holland sokadik, gyakorlatilag utolsó percekre való értelmetlen bedobálása. Pogba játékperceit nyugodt szívvel megkaphatta volna Donny. (0)

P