PREMIER LEAK | S01E20 – SZUPERLIGA: A Nagy Majdnem

Hirtelen jött, aztán gyorsan távozott is, megannyi kérdést felvetve és hagyva maga mögött. Mindössze 48 órát élt a Szuperliga tervezete, és ha másra nem is volt jó, arra mindenképpen, hogy felnyissa a nagyközönség szemét, és hogy elkezdjünk beszélni komolyabban is arról, hogy mi történt a sportág elmúlt 15 évében a fogyasztói piacon.

Mi volt ez a futballt – állítólag – alapjaiban megrengetni kívánó próbálkozás? Miért ijedhettünk meg 2021. április 19-én reggel attól, hogy a jól ismert játék örökre megváltozott? Nyertek-e a szurkolók végül bármit is azzal, hogy egyöntetűen leszavazták a kezdeményezést, vagy csak álszent túlreagálás történt a részükről?

És talán a legégetőbb kérdés: meddig tart még a futball romantikája, mikortól beszélhetünk már egy olyan mainstream termékről, amelyet a világ legjobb csapatai, soraikban a legjobb játékosokkal, együtt állítanak elő globális fogyasztásra, és amelynek bevételei felett – a jelek szerint egyre inkább – 100%-ban akarnak rendelkezni?

Elég jó termék-e még a Bajnokok Ligája? Gonosz jenki gerilla-akció volt ez, vagy inkább csak egy covid miatti, nagy közös hitelfelvétel jövedelmező lehetősége 12-15 topklubnak? S főként: miért tűnik mindenkinek úgy, hogy teljesen ész nélkül, a piacot és a szurkolói kultúrát kicsit sem ismerve, totálisan elmérve és átgondolatlanul dobták ránk a Szuperliga ötletét?

Ezernyi aspektus, millió kérdés, és még ennél is több vélemény. Kereken másfél órát szántunk a témára, és abban is biztosak vagyunk, hogy nem ez volt az utolsó adásunk Szuperliga ügyben. Megpróbáltunk az összes nézőpontnak helyet adni, és főként a szurkolói véleményekre és érzésekre koncentrálni, hiszen most mindegyik háborúzó maffiafél az ő hátuk mögé bújva próbál önmaga mellett érvelni.

Lokálpatrióták kontra bangladeshi tévénézők – szóval miről is szól a Szuperliga, mi történt, miért történt, milyen hatásai lehetnek és melyek a tanulságai?

Kele János, Szabó Peet és Soós Márk a szakértői kanapékon, ráadásul #freecontent. ?✌️

PREMIER LEAK
S01E20 – SZUPERLIGA: A Nagy Majdnem
PREMIER LEAKS01E20 – SZUPERLIGA: A Nagy Majdnem
{{heart_svg}}LikeLiked Letöltés
262
8

Az adás a KNOWS pubjában került rögzítésre 2021. április 23-án. A grafikai munkákat Szücsinek köszönjük!

P