fbpx

Pontosztás: Manchester United – Brighton (2-1)

Szinte borítékolható volt, hogy nem lesz sima a Brighton elleni hazai mérkőzés. A kieséssel dacoló vendégeknek iszonyúan peches szezonjuk van, és már néha sajnálja az ember, amikor ilyen mérkőzésen még pont sem feltétlenül jut nekik. Nem volt érdemtelen a United győzelme viszont így sem, és az szinte kijelenthető, hogy a top 4 megvan, és jó eséllyel az ezüstéremért is könnyű szerrel mehet a vörös ördögök harca.

Dean Henderson – Még a gólt megelőzően is óriási védést mutatott be. Majd pár perccel később egy újabbat. Henderson lépésről lépésre mutatja azokat a jeleket, amelyek erősíthetik az önbizalmát, és az összhangot a védelem többit tagjával. Ha marad a kapuban a szezon végéig, akkor könnyen lehet, hogy ez a dolog lefutott a kapusposzton. (7)

Aaron Wan Bissaka – Nem nagyon hallottuk most a nevét. Ugyanakkor a kapott gólban és az azt követő helyzetben is lemaradt. Azért elhalászott három labdát, ami a szokásos számok közé tartozik nála. (6)

Victor Lindelöf – Bizony javarészt övé a kapott gól. Ezek mellett több tisztázása is akadt, ahogyan az lenni szokott, megint magas passzhatékonyásggal dolgozott. Nem mentegetés, de a válogatott terhelés valószínűleg még látszott játékán. (6)

Harry Maguire – A mérkőzés mentését mutatta be az első félidő végén. Minden fejpárbaját megnyerte, hatszor tisztázott és három labdát szerzett. Nem mellesleg ez volt a 100. mérkőzése a Manchester United mezében. (7)

Luke Shaw – Nem akarom a válogatottra fogni, de most Shaw teljesítménye is visszafogottabb volt. Ugyanakkor egyetlen kulcspasszát éppen a gól előtt osztotta ki, így nincs arra ok, hogy különösebben kritizáljuk az angolt. (6)

Fred – Sokadjára unalmas elmondani, hogy a melózás mindig jól áll neki, és hasznos is, főleg, ha egy kicsit szabadabb kötelékben mozgó Pogba van mellette. A brazil játékos alighanem idén megelőzte a McTominay-Matics párost, de kérdés, hogy szükség van-e ennél még magasabb szintre a csapat előrelépéséhez vagy sem. (6)

Paul Pogba – Ilyen az, amikor még rossz játék mellett is tud villanni a középpályás. Ő is elég fásult volt, csak 76%-os passzpontossággal dolgozott, de akkor mozdult, amikor nagyon kellett. (6)

Mason Greenwood – Nem csak a gól, hanem a jó játék is végre megérkezett a szélsőtől. Már a meccs elején szerzett egy kapufát, jó beadásokkal mutatkozott meg, és végül eldöntötte a találkozót, és még előtte is akadt egy komolyabb sansza a találatra. (7)

Bruno Fernandes – Jó, jó, már tényleg unalmas ez a csávó. Megint a semmiből osztott ki egy remek asszisztot. Négy kulcspassz és négy lövés is megjelent a neve mellett, de még három szerelést is összehozott. Áldás száll a nevére Manchesterben. (7)

Marcus Rashford – Kétszer talált kaput, ebből egy gól lett. Kevésbé volt látható, de amire nagyon szüksége volt a csapatnak, azt megcsinálta, és ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy sikerüljön visszajönni a mérkőzésbe. (7)

Edinson Cavani – Próbálja az ember megfejteni, hogy Cavani mitől nyújt ennyire változó formát. Neki sokkal jobban fekszik, amikor lendületből kell berobbanni beadásokra és picivel több terület neki vagy kifejezetten rájátszanak. Amikor kis híján egy teljes mérkőzést tölt a pályán nulla lövés, nulla kulcspassz mellett és csak 16 alkalommal passzol, az nagyon gyér teljesítménynek tekinthető. (4)

Cserék:

Daniel James (72′) – Könyörtelen önbizalom, csúszás és mászás, pozitív hetek, Duracell-nyuszi mentalitás. Remek végrehajtó tud lenni az ifjú walesi, ha arra van szükség. (6)

Donny van de Beek (82′) – Tetszetős, hogy van de Beek a kapu elé lett berakva Cavani helyett, mert ezekkel az elmozgásokkal, zavarórepülésekkel képes helyzetet teremteni. A gól előtt sem sokon múlott, hogy ne ő továbbítson a kapuba. Ennek ellenére bármilyen hihetetlen, nulla passzal zárt a találkozón. (0)

Scott McTominay (84′) – Már csak az eredmény megtartása és az esetleges tisztázások lehetősége okán lépett pályára. Csupán kétszer ért labdába. (0)

P