Pontosztás: Liverpool – Fulham (0-1)

A kálvária folytatódik, a gödör immáron egy irgalmatlanul nagy kráter, és a kérdőjelek egyre csak sokasodnak a csapat körül. Ellenben örvendetes, hogy ha megkésve is, de a rotakapa végre valahára beindult, és a Chelsea elleni kezdőből mindössze négyen maradtak hírmondónak. A védelem minősége így jelentősen romlott, de a további komoly sérüléseket elkerülendő, az egyetlen jó megoldást húzta meg a stáb. A támadójáték ezúttal is csalódást keltett, és a nulla darab kialakított ziccer önmagáért beszél.

Alisson – Az első játékrészben kulcsfontosságú helyzetben bátran mozdult ki, és szedte le a labdát Maja lábáról, de Lemina lövésénél már nem tudott bravúrt bemutatni. (6)

Neco Williams – Alan Kennedy és Ray Kennedy óta először kezdett bajnokin két azonos vezetéknevű Liverpool-játékos, de ez a páros 40 év múlva aligha lesz olyan szintű hivatkozási alap, mint anno Kennedyék. A két Williams közül Necónak gyűlt meg gyakrabban a baja az ellenfél támadóival, javarészt azért, mert folyamatosan a felezővonalon túl ragadt, és óriási terület tátongott mögötte, amit a Fulham folyamatosan megpróbált kihasználni. Emlékezetes marad egy Lookmannel szembeni blokkja, amivel egy esetleges góltól mentette meg csapatát, valamint egy Jotának adott pontos beadása, de 26 labdaeladása sokatmondó. Jó helyzetben rengeteg beadási lehetőséget eltékozolt. (4)

Phillips – A vérét adta, de mindhiába. Az orvosi stáb bizonyára megjegyzi majd a következő riportjában, hogy Phillips és Rhys hány alkalommal sprinteltek vissza a felezővonaltól a kapujuk irányába. Sokszor fájdalmas volt nézni azt a mozgáskoordinációt és indulósebességet. Normális körülmények között egyáltalán fel sem merülne, hogy magas védelmi vonalban szerepeljen, de küzdeni akarásban rendre példaértékűen teljesít. (6)

Rhys Williams – Kloppék a Manchester United elleni kupakiesés után ódzkodtak a bevetésétől, de a szükség nagy úr. Helytállt, de rendre rosszul helyezkedett az ellenfél kontráinál. Második alkalommal szerepelt felnőtt meccsen baloldali középhátvédként, és akárcsak az Atalanta ellen novemberben, úgy ismét vereség lett a vége. (5)

Robertson – Hiába a teljesen felforgatott csapat, Robbónak még így sem jutott pihenőidő. Veszélytelen felfutások, zéró kreativitás, ami a túlterhelés következménye is lehet. (4)

Milner – A veterán középpályás ezúttal csalódást keltően teljesített. Két komoly labdaeladása is volt, amikor a szívbajt hozta a darabosan mozgó középhátvédekre, és az egyiknél csak Cavaleiro meglepettségének volt köszönhető, hogy nem élt a lehetőséggel. Az igyekezet vitathatatlan tőle, de fájdalmas nézni, amikor 35 évesen néha ő próbálja diktálni a játékot. (4)

Wijnaldum – Robertson mellett a keret másik tagja, aki szinte sohasem pihen. Nem voltak emlékezetes megmozdulásai a pályán töltött egy órája alatt, ellenben a Fulham első félidei támadásainál több segítséget is nyújthatott volna hátul. Piszkosul hiányzik már a mosolya, és jó lenne, ha nem egy másik csapatban vigyorogna ránk legközelebb. (5)

Keïta – A Palace elleni 7–0 óta először kezdett. Nem meglepő módon Neco mellett ő vett részt a legtöbb csoportos vagy egyéni presszingelési akcióban, de a játékhiány meglátszott rajta a támadásépítés során. Végül őt is utolérte a végzet, először volt vesztes csapat tagja az Anfielden. (6)

Shaqiri – Láthatóan Jotánál és Szalahnál picit hátrébb kezdte a meccset, ennek ellenére képtelen volt bármikor is visszazárni, és besegíteni Necónak. A StatsBomb adatbázisa szerint 7 olyan passzt osztott ki, ami vagy lövést vagy helyzetkialakítást előzött meg, míg a Liverpool 16-oson belülre irányuló passzainak 29 százaléka neki volt köszönhető. Ő maga 3-szor próbálkozott lövéssel, a kezdeményezőkészség hiánya tehát neki semmiképp sem róható fel. Párharcok terén rendre alulmaradt. (6)

Jota – Nem lehet kellemes, amikor három hónapnyi kihagyás után visszatérsz, és nem csak a szurkolók, a csapattársaid is azonnal tőled várják a csodát. A 48. percben váratlanul véghezvitt kapáslövése szemet gyönyörködtető volt, de csapatjátékban és presszingben még jelentősen elmarad az őszi teljesítményétől. Elmaradtak a bemozgásai, a játékhiány meglátszott rajta. (5)

Szalah – Az első 20 percben veszélyesen kezdett középen, tetszetős kombinatív összjátékokban vett részt Shaqirival és Keïtával, de amikor rávezette a védőkre a labdát, rendre rossz megoldást választott. A gólt eredményező labdaeladása után teljesen eltűnt a mezőnyben. Nem ez volt az első meccs idén, hogy közte és Mané között egyetlen passz sem ment végbe, ez pedig egyre szembetűnőbb. (5)

Mané (62’) – A kapufáján túl csak küzdött az elemekkel. A cselei nem ültek, a párharcokat sorra veszítette el. Erős képzelőerővel bírok, de számomra egyre nehezebb elképzelni, hogy az idei pocsék szezonját követően fogjuk még a régi formájában tündökölni látni Liverpoolban. (4)

Alexander-Arnold (76’) – Valahogy összehozott két kulcspasszt, de negyedóra alatt is képes volt 13 alkalommal elveszíteni a labdát. Nem tudott lendíteni csapata játékán (5)

Fabinho (76’) – Klopp és a stáb ellenállt a csábításnak, és a túlterhelése elkerülése érdekében Fabinho most hál’ istennek nem kezdett. Végre az eredeti posztján játszott, de ő sem tudott érdemben segíteni. (5)

P