fbpx

Pontosztás: Fulham – Tottenham (0-1)

Nem sok kellett ahhoz, hogy a Spurs ismét belelépjen abba a folyóba, amelyikben az idén néhányszor már elmerült, a szerencse ezúttal mellé állt. De az újabb ennyire passzív második félidő jól mutatta, a Tottenhamnek sokkal többet kell tennie a győzelemért ahhoz, hogy azt rendszeresen szállítsa.

Lloris: Hamar hozzátette a 100-hoz a 101-et, bár kis híján elmaradt az újabb clean sheet, szerencséjére azonban Josh Maja egyenlítőnek hitt gólja előtt Mario Lemina kezére pattant a labda. Azt a helyzetet ahogy a Spurs, Lloris is megúszta, a francia kapus teljesítménye alapján viszont megérdemelte a kapott gól nélküli meccset, elvégre jól nyújtózkodott Joachim Anderesen második félidő eleji fejesénél, de annál is nagyobbat védett Ivan Cavaleiro közeli lövésénél. (7)

Doherty: Brusztolt rendesen, de valahogy azt érezni rajta, még mindig remeg a lába, mint a kocsonya, korántsem bízik annyira magában, mint a Wolvesban, teljesítménye így elmarad az elmúlt két szezonban produkálttól. Hogy ez egyedül az ő hibája-e, vagy abból ered, hogy José Mourinho bizalmát egyáltalán nem élvezi, nem tudni, muszáj lenne mindenesetre összekapnia magát ahhoz, hogy eséllyel pályázzon a kezdőcsapatbeli tagságra (ezúttal is csak Serge Aurier pihentetése miatt szerepelt, de legalább megelőzve Japhet Tangangát). Hajrábeli mentésénél, amikor Alekszandar Mitrovics belőtt labdáját becsúszva rúgta kevéssel a jobb kapufa mellé sem azt lehetett érezni, hogy olyan nagyon biztosan állna a lábán. (5,5)

Sánchez: Kis híján már megint lerombolt egy amúgy korántsem rossz teljesítményt, de Josh Maja utóbb elvett gólja előtt eluralkodott rajta a pánik, így ahelyett, hogy megállította volna a labdát, amit aztán szépen kiküldhetett volna a félpályáig, egyből beleszúrt, elég sután, kész szerencse, hogy az Lemina kezéről, és nem a testéről pattant Maja elé. Megint elővették volna (joggal), ha döntetlenre adja a meccset a Spurs, jóllehet jól blokkolt, amikor a meccs elején Ademola Lookman lépett ki a tizenhatoson belül, de máskor is mentett veszélyes helyzetben. Ötször tisztázott összesen. (6)

Alderweireld: Nagyon nagy csatát vívott Majával, a Fulham mélységben rendre visszalépő centerét legtöbbször ő követte, mondjuk azt, felemás sikerrel. Az azért, hogy hatszor sikerült tisztáznia a mérkőzésen, dicséretes, ahogy az is, hogy az elvett Maja-gól kivételével állta hátul a sarat, jóllehet a második félidő első 30 percében a Fulham hatalmas nyomást gyakorolt a Spursre. Egy pillanatra sem lankadhatott a koncentráció, a 32 éves bekk pedig mindenre ügyelt. (6,5)

Davies: A viszonylag hosszú sérüléséből visszatérő Sergio Reguilónnak kellett a pihenő, így ismét Ben Davies kapott lehetőséget a bal oldalon, a walesi megfelelt. Nem száguldott fel annyiszor, mint a spanyol szokott, fegyelmezett játéka a Craven Cottage-on azonban elégnek bizonyult. Ötször neki is sikerült tisztáznia. (5,5)

Höjbjerg: Moutinho a csibészségéért is szereti, no meg játékintelligenciájáért, hogy tökéletesen fel tudja mérni, mikor, mire van szüksége csapatának, így amikor negyedórával a vége előtt Zambo Anguissa megrúgta, nagyon jól tudta, eljött a pillanat, hogy az óriási nyomás alól szabadulva csapata némi levegőhöz jusson. Lent is maradt vagy két percig. Ez a közjáték pedig épp elég volt ahhoz, hogy az addig egyedüli csapatként a pályán lévő Fulham kizökkenjen a ritmusból, megtörjön az addig gördülékeny futballja, veszítsen a lendületéből. Amúgy jól jellemzi a Spurs felfogását, valamint a Fulham játékát, hogy Pierre-Emile Höjbjerg 24 átadással jelentkezett mindössze, holott a Burnley ellen 66, a West Ham ellen 93 passza volt. (6)

Ndombele: Megint nagy csatára kényszerült, de Harrison Reed és Lemina szorításában is bírta a nyomást. Nem lehetett elnyomni, negyedóra játék után megindulását követően nagyon ígéretes helyről harcolt ki szabadrúgást a Spursnek, amiből aztán Bale csúnyán kapu fölé vágta a labdát. Aztán adott egy nagyon nagy labdát Kane-nek, de nem élt vele a csapattárs – nem lehetett panasz a játékára. (6,5)

Bale: Sorrendben másodszor kezdhetett a PL-ben, kiérdemelte persze a bizalmat. Négy meccsen szerzett négy góllal és három gólpasszal buszozhatott át a város túloldalára, a Craven Cottage-on nem sikerült javítania mérlegén. Kétszer is elvállalta a szabadrúgást, az elsőt kecsegtető helyzetből, a másodikat úgy 38 méterről, az előbbiből kapu fölé, az utóbbiból a sorfalba vágta a labdát. Inkább hajazott ez a produkció a szezon korábbi szakaszában látott Bale-re, a Spursnél nagyon remélik, hogy nem esik vissza a teljesítménye. 133 percenként szerez még mindig gólt, az azért nem rossz. (5)

Alli: Az első fordulóbeli, Everton elleni bajnoki után kezdhetett ismét a Premier League-ben, és meghálálta a bizalmat. Az első Spurs-helyzet előtt, amikor Harry Kane Areola kezébe bólintott is ő szerzett labdát bevetődve, a gólból pedig főszereplőként vette ki a részét. Kellett hozzá persze Szon Hung Min jó tálalása, de ahogy érkezett Alli, és ahogy belepörgetett a labdába, élményszámba ment. Az a gól elengedhetetlennek bizonyult ahhoz, hogy a Spurs sorrendben a hatodik Fulham elleni idegenbeli bajnoki meccséből is győztesen jöjjön ki. Kétségtelenül elindult azon az úton, amelynek végén sztenderd beszállójegyet válthat a kezdőcsapatba. (7)

Szon: Elképesztő kiszolgálóvá kezd válni: a Burnley ellen két gólpasszal jelentkezett, és a Fulham ellen is megvolt a két gólt érő átadása, de az első után Kane hatalmas ziccerben Areolába fejelt, a második asszisztnál pedig végül nem Allinak ítélték a gólt, inkább Tosin Adarabioyo öngóljának. A szokásos lendülettel játszott, a szokásos fegyelemmel zárt vissza, örülhet, hogy nála ez a magas szint is a szokásos kategóriába esik. (7)

Kane: Ami a góllövést illeti, nem az ő napja volt: előbb Szon kiszolgálásából nem talált be, aztán Erik Lamela pompás labdáját rúgta Areolába. Pedig a Fulham egy nagyon kedves játszótárs volt neki eddig: korábbi négy ellene vívott mérkőzésén hatszor talált be. De nagyon sokat dolgozott megint mezőnyben, az első gól előtt például azzal vétette magát észre, hogy mélyen visszalépett, magával húzva Adarabioyót, ami után szabad terület nyílt a társak előtt. (6)

Sissoko: A középpályás védekezést állt be megszilárdítani, megtette a magáét. (0)

Moura: A remek formába kerülő brazil meglepetésre csak a kispadon kezdett, nem is játszott sokat, de lehet, ez a kis pihenő kellett ahhoz, hogy vasárnap a Crystal Palace ellen ismét brillírozzon. (0)

Lamela: Nagyon jól szállt be a meccsbe, bő negyedóra alatt bemutatott egy pazar cselsorozatot az alapvonalnál, de nem volt érkező, majd Kane-t játszotta meg nagyszerűen. Negyedórát nem szívesen osztályoz az ember, pedig legalább hetest érne a produkció. (0)

P