fbpx

Pontosztás: Tottenham – Burnley (4-0)

A rossz hír a Spurs szurkolóinak, hogy minden héten nem lehet a Burnley ellen futballozni. A jó, hogy – gyengus ellenfél ide vagy oda – Gareth Bale újra régi fényében ragyogott, miközben összeállt (végre) a Bale-Kane-Szon támadótrió. Nem is bírta feltartóztatni a kiesőjelölt.

Lloris: Tíz kísérlete volt összesen a Burnleynek, de abból csak három kaput eltaláló, aligha bánná, ha sosem lenne ennél több dolga. Az nyilvánvaló volt, ha alakít is ki veszélyes szituációt a vendég, azt magas labdák után fogja, gólig azonban egyszer sem jutott el, így Lloris a nyolcadik clean sheetjét is elkönyvelhette a PL-szezonban, ami ennél is nagyobb örömmel tölthette el: meglett neki a PL-ben a 100. kapott gól nélküli meccse. 285. fellépésén jutott el a centenáriumig. (0)

Aurier: Az előző szezonban övé volt a Spursből a legtöbb sikeres szerelés (69), a legtöbb labdaszerzés (47), ezúttal három tisztázással vette ki a részét a védőmunkából. Volt azért egy lövése is, teremtett két helyzetet, a legjobb Spurs tizenegynek nyilvánvalóan a tagja, a Burnley ellen futballozó márpedig a lehető legjobb volt (végre). (6)

Sánchez: Sorrendben negyedik bajnokiján kezdett, azaz kezdi végleg elnyerni Mourinho bizalmát. Az első félidőben szinte többet volt a levegőben, mint a földön, de uralta a légteret, ahogyan a gyepen is sikeresen vívta meg a párharcait. Nem kevesebb mint tízszer tisztázott (!), volt egy blokkja, valóban kezd biztos csapattaggá válni. Ha képes lesz redukálni labdaeladásait, és a buta hibákat is hanyagolja, talán lehet még belőle betonbiztos Spurs-bekk. (7)

Alderweireld: Neki is akadt dolga a légelhárítást illetően, kilencszer kellett felszabadítania. Az sem kevés, nyilván megvolt benne a játékkedv. Mert bár a Wolfsberg ellen kezdett, a két utóbbi bajnokin, a City és a West Ham ellen nem, ezúttal azonban bizonyíthatta, még mindig jobb megoldás, mint Eric Dier. Alighanem tényleg az. (7)

Reguilón: Az izomsérülését leküzdő spanyol bekk a West Ham ellen már kezdett, azúttal azonban végig is játszotta a mérkőzést – panasz nem is lehetett rá. Minden egyes pályára lépésekor kiderül, eggyel azért magasabb minőség, mint Ben Davies, ezúttal is menetrendszerűen ment fel a bal oldalon, a harmadik Spurs-gól, a Lucas Moura-féle az ő beadása után született meg. Miután azonban James Tarkowski fején megcsúszott a labda, nem az övé a gólpassz, a negyedik asszisztjára így azért még várni kell. (7)

Höjbjerg: Az elmúlt időszakban valamivel többet hibázó dánnak tökéletes felhozó meccs volt a Burnley elleni, és remélhetőleg a meccs végén csúnyán kiforduló bokája sem rakoncátlankodik már. A szereléseket tekintve továbbra is az első ötben van a mezőnyben, ahogy a labda megszerzésében szintén. Továbbra is az egyetlen Spurs-mezőnyjátékos, aki egyetlen percről sem hiányzott a bajnokságban. (6)

Ndombele: A 24 éves francia középpályás zsinórban a 12. bajnokiján kezdett, tehette, mert szinte tökéletes fizikai állapotba került. Ezúttal is jó helyen volt nála a labda, rendre érezte, mit kell tennie vele, gyorsítani a játékot vagy épp visszavenni. Így, hogy nem tízesben, hanem mélyebben, Höjbjerg társaként játssza a double pivotot, a helyzetteremtés nehezebben megy neki, mégis, ha valamiben, ebben azért még fejlődhetne, a PL-ben 13 kialakított helyzet áll csak a neve mellett. (6)

Bale: „Örülök a góljaimnak és az asszisztomnak, boldogsággal tölt el, ha segíthetem a csapatomat. Az első perctől fogva jól érzem magam a csapatban, az öltözőben nagyon jó a hangulat, szerintem ez a pályán is tükröződik. Igyekeztem eljutni a tökéletesen fitt állapotomba, kezdem visszanyerni a formám, keményen dolgozom ezen továbbra is. Tudom, hogy az embert éri számos kritika, elég tapasztalt vagyok azonban már ahhoz, hogy ne mondjak semmi butaságot, és csak a munkával törődjek.” Gareth Bale meccs utáni nyilatkozata szokásos szerénységéről árulkodtt, a meccs pedig arról, lehetne még mindig a White Hart Lane, vagyis a Tottenham-stadion királya (császárnak megmaradhat úgy Harry Kane). Két góljával és gólpasszával, valamint remek labdáival legalábbis ezt igazolta. Az utóbbi négy fellépésén a Spursben szerzett négy gólt és adott három gólpasszt, és ha nem is világverő együttesek ellen produkálta, tényleg nem rossz a forma. (8)

Moura: A már említett Reguilón-beadás után szerzett gólt, a bajnokságban sorrendben a másodikat, elvégre a West Ham elleni szépítő találatot is a brazil jegyezte. A pálya közepén, Harry Kane mögött futballozik, nyilvánvalóan azért, hogy a rá oly jellemző rágyorsításokkal, szólóival, kapu elé érkezéseivel minél több veszélyt teremtsen. Megint igazolta, milyen jól tud megérkezni, egy jó Lucas Moura a nagy hajrában bízó Spursnek elengedhetetlen tagja. (7)

Kane: Egy góllal megint csak keserítette a Burnley életét, nagyon szeret a Dyche-csapat ellen futballozni: nyolc gólt rámolt már be neki, ennél többet senki a PL-ben (Rijad Mahrez ugyancsak nyolcgólos). Az utóbbi hat Burnley elleni bajnokiján különösen megy neki, hét gól és három gólpassz a termése. Lehetne az még bőségesebb, feltéve, hogy nem hibázza el lehetőségeit, merthogy mesterhármast is szerezhetett volna. (7)

Szon: Szon Hung Min a befejezés helyett ezúttal kiszolgált, mindkétszer Gareth Bale-t hozva helyzetbe. Ami azt illeti, az egész szezonban nagyszerűen szolgálja ki társait, valamennyi sorozatot tekintve 15-nél jár már, a PL játékosai közül csak Kevin De Bruyne büszkélkedhet többel (16). Nyolc asszisztja van a Premier League-ben, a 13 gólja mellett az azért egész csinos teljesítmény. Nyilván sajnálja, hogy saját maga nem talált be, pedig volt módja arra is. (7,5)

Alli: Bő 25 perc jutott neki, igyekezett rendre megjátszható lenni, Mourinho érezhetően ismét számol vele. (0)

Lamela: Bale-t váltotta 20 perccel a vége előtt, a Spurs kontráit kísérve ő is felért a kapu elé, de nem jutott el hozzá a labda. (0)

Doherty: Tíz perc alatt épp csak megmutatta magát. (0)

P