fbpx

Pontosztás: Manchester United – Newcastle United (3-1)

Győzelmével a Manchester United jó eséllyel bebiztosította a legjobb négybe kerülést, ám az most sem túlzottan változott, hogy a felállt sorok ellen csak az ellenfél elfáradásban és egy-egy kiemelkedő játékos megoldásában bízhat a csapat. Különösen látványos, hogy ezeket a szenvedéseket mindig a leginkább védekező, kis csapatok ellen sikerül produkálni. Azonban mindenképpen örömtelinek mondható, hogy egy alig 17 esztendős játékos is bemutatkozhatott a felnőttcsapatban. A hétvégi, Chelsea elleni mérkőzéssel pedig a csapat végképp biztossá is teheti a Bajnokok Ligája pozíciót. Erre viszont alighanem Thomas Tuchelnek is lesz egy-két szava.

David de Gea: Egy ilyen nyert meccs után talán meglepő, hogy de Gea kapja meg a vállak meglapogatását, de három komoly, és fontos védéssel vétette észre magát a találkozón, miközben a gólról nem igazán tehetett. Ha általában csak a kritikát kapja a kapus, akkor most elmondhatjuk, hogy nagyon rendben volt részéről ez a performansz. (7)

Aaron Wan-Bissaka: Csendes estéje volt, de azt hiszem kevésbé bántra, hiszen mostanság nem kevés játékperc van a lábában. Csak kétszer próbálkozott szereléssel, de akkor mind a kétszer sikerrel járt, és természetesen túloldali társához képest kevesebbet volt játékban. (6)

Victor Lindelöf: Pályán volt a svéd középhátvéd egyáltalán? Háromszor ugyan tisztázott, de sem szerelés, sem fejpárban nem kötődik nevéhez. Középhátvéd páros társához természetesen ismételten kevesebbet volt játékban. (6)

Harry Maguire: Ha a kapott gól előtt fejelhette volna el jobban is a labdát, akkor abban talán lehet igazság, de megint iszonyúan aktív volt a támadások felvezetésében. Két egymást követő szögletnél is fejelhetett a meccs végén. 6/6-os mérleggel, és 100%-ban nyerte fejpárbajait, és Lindelöffel ellentétben szerelésből, tisztázásból, labdaszerzésből is kijutott. (7)

Luke Shaw: Ahogyan említésre is került, megint ő volt jobban játékban a mérkőzésen, de ezúttal főleg szögletekből jöttek a kulcspasszok. Fejbpárbajokban is meglepően eredményes volt, és tovább bővítette percei számát a szezonban. (7)

Fred: Tőle szokatlan módon talált kaput a mérkőzésen, de rengeteget melózott megint. Kijutott kulcspassz, szerelés, labdaszerzés is bőven. Ha van Fred, nagy baj nem lehet. Ez akár mottó is lehetne az idei szezonban. (7)

Nemanja Matics: Két gól előtt is komoly szerepet játszott, ez pedig könnyedén a mérkőzés legjobbjává emelheti őt. A második gól előtt három védőt küldött el nyaralni, amelyben a Premier League rutin minden pillanata megnyilvánult. Ha nincs túljátszatva, akkor abszolút a maximumot hozza, a megfelelő bevetés idején. 95 passz melletti 94%-os passzhatékonysága, és egyéb mezőnymunkája is kiemelendő. (7)

Marcus Rashford: Nehéz meccseken külön kijár az elismerés, mert Rashford megtörte az eddig nagyon egyben lévő Newcastle United védekezését. A tizenegyes kiharcolásával pedig a párharc lezárásában is nagy szerepe volt. Jó néhány sikeres cselt is bemutatott, amivel többször is le tudta hagyni embereit. (8)

Bruno Fernandes: Nem ő villogott, de hivatalosan így is egy gól és egy gólpassz került fel a neve mellé. Többször kísérletezett és három kulcspassz is összejött a végén. Az a futballista, akinek ezt jelenti a jelenléte a pályán. (7)

Daniel James: Mindig kapja a kritikát a walesi szélső, de elvitathatatlan tőle, hogy egy percig sem csügged a pályán. Amennyire játékon kívül volt az első félidőben, annyira bepörgött a második játékrészre, és ennek egy gól lett a végeredménye. Bár minden találkozón hasonló teljesítményt látnánk tőle. (7)

Anthony Martial: Ha betalált volna, szebben is mutathatna a szám, ami a neve mögött áll, de nem nagyon mentette meg egy góllal a napot. Ráadásul nagyon keveset is volt játékban, így nem tud magas érdemjegyet kapni. (4)

Cserék:

Mason Greenwood (70’): Világot már nem tudott váltani, de kétszer is próbálkozott kaput találni, viszont most kevés sikerrel. (6)

Juan Mata (89’): Bejött, mert Solskjaer egy rendes ember. Így Mata eggyel több Premier League szereplésről mesélhet majd az unokáknak. (0)

Shola Shoretire (89’): Azt hiszed beküldjük Diallót, aki ott ül a padon? Akkor tévedsz. A napokban 17. életévét betöltő Shoretire kapott lehetőséget, hogy kicsit fusson az Old Trafford gyepén. Meglepő debütálás a baloldali szélsőtől. További sok sikert nálunk, fiatalember! (0)

P