fbpx

Pontosztás: Barnsley – Chelsea (0-1) FA Cup

Lehetett számítani arra, hogy nem lesz futballfieszta ezen a csütörtök estén, de a színvonal még mértéktartó próféciáinkat is alulmúlta és erre még a pálya pocsék talaja vagy az elmaradt büntető sem lehet igazán mentség. A meccs sokkal inkább hasonlított a két csapat 2008-as kupatalálkozójára, mint a szeptemberi gálaelőadásra, de az egy szem gólt ezúttal a Chelsea lőtte, viszont a három legkomolyabb kihagyott helyzet már a hősiesen küzdő Barnsley műve volt.

Arrizabalaga (7): Komoly védéssel indított, ami a meccs alakulásának tükrében azt jelenti, hogy tevékeny részese lett a továbbjutásnak. További bravúrokra nem volt szüksége, de a hazaiak intenzív és magas letámadása miatt sokat volt játékban, 66 alkalommal passzolt, 10 kivétellel pontosan. Egy gyenge kijövetele volt, ott Abraham mentette meg őt és a csapatot a kapott góltól.

Christensen (6): 45 perc jutott a dánnak, a második félidőre már nem jött ki. Nem mozgott rosszul, 2 szerelésével és 3 tisztázásával tett a közösbe is.

Zouma (7,5): Felépült sérüléséből és remek produkcióval tért vissza. Rengeteget volt játékban, 105 pontos passzt osztott ki. Verhetetlen volt a levegőben, mind a 6 fejpárbaját megnyerte, emellett 7 alkalommal tisztázott is a kapu előteréből, a végén pedig egy ígéretes hazai lövést is szépen blokkolt.

Emerson (7): Az első félidőt komfortzónáján kívül, baloldali belső védőként játszotta, a térfélcsere utáni átrendeződéssel viszont kikerült törzshelyére. Bárhol is volt, élvezte a játékperceket és tette a dolgát, ha kellett, szerelt, ha kellett, tisztázott, ha kellett, labdát szerzett.

Hudson-Odoi (7): Az első félidőben nagyon halovány volt, alig találkozott a labdával és ha mégis, akkor sem ment vele sokra. Térfélcsere után átkerült a jobbszélről a balra, ami jót tett neki: többször is eljutott lövőhelyzetig. 14 párharcából 9-et nyert meg, 6 cseléből 5 volt jó, vagyis a végére azért összeállt egy korrekt produkció.

Kante (6): A Sheffield United elleni visszatérése pocsékra sikeredett, ahhoz képest mindenképp jobban festett, de ez még mindig messze van a csúcsformájától. A keményen letámadó Barnsley gyakran helyezte nyomás alá, amivel sokszor kényszerítették hibára a kis franciát. A 6 labdaszerzése azért biztató volt.

Gilmour (6): Örömmel láttuk meg a Tuchel által eddig mellőzött skótot a kezdőben, de ezzel a produkcióval sajnos nem tudta eladni magát. 8 labdát összeszedet ugyan (ami nem csekély), de párharcait riasztóan alacsony arányban tudta csak megnyerni (2/12).

Alonso (6,5): Christensenhez hasonlóan ő is a szerkezeti átalakítás áldozata lett és csak egy félidőt kapott. Ezúttal nem volt veszélyes támadásban, a védekezésből viszont kivette a részét. Négyszer tisztázott, háromszor szerelt és volt két szerzett labdája is – ezek pedig túl azon, hogy jó számok 45 percre, azért mutatják azt is, hogy a kelleténél több kapacitált kellett hátul mozgósítani.

Ziyech (5): Várható volt, hogy nem csütörtök este egy dél-yorkshire-i krumpliföldön nyeri majd vissza a formáját, ezzel együtt csalódást keltő volt a játéka. Mindössze 65%-kal passzolt, cselei nem jöttek be, kapura nem lőtt. Kiosztott ugyan 2 kulcspasszt, de lecserélését ő és mi is megváltásnak éreztük. A céltáblát még Werner tartja, de már a marokkói is jó ideje adós egy korrekt produkcióval.

Pulisic (5,5): Ziyech-hez hasonlóan ő is szenvedett az Oakwellben. 13 párharcából 9-et is elbukott, cselei sem voltak túl sikeresek (2/5). Volt egy lövése, amit már nem tudott irányítani – ebben ki is merült gólszerzési kísérleteinek krónikája. Az egyetlen pluszpont James megtalálása volt a gól előtt, jó labdát tett ugyanis a meginduló angol elé.

Abraham (8): Az előző körös mesterhármasa után ezúttal „csak” egyet vállalt, de ez is meccsnyerőnek bizonyult. Háromszor is csak szabálytalanul tudták megállítani és ebben nincs is benne Sibbick faultja a büntetőterületen belül. Arrizabalaga rossz kijövetelénél pedig volt egy gólvonalas mentése is, szóval túl azon, hogy lőtt egyet, hátul is derekasan tartotta a frontot.

Cserék:

James (6): Tőle jött a gólpassz egy lendületes betörés után, vagyis mindenképpen jó csere volt. Védekezésben azért voltak hiányosságai, fejjel rendre megverték és szerelési kísérletei sem voltak túl sikeresek.

Rüdiger (6,5): Stabilitást hozott a becserélése, nem nagyon tudták átjátszani a hazai támadók. Volt fontos tisztázása a kapu előtt, volt jó blokkja, még egy gólhoz is közel járt, ám centikkel mellé fejelte Ziyech labdáját.

Anjorin (6): Jól szállt be a fiatal angol, többször is át tudta hámozni magát emberén. Bő 20 perc jutott neki, nem vallott szégyent.

Kovacic (-): 10 percet kapott, keveset volt játékban, nem alkotott maradandót.

P