fbpx

Pontosztás: Wycombe – Tottenham (1-4) FA Cup

Csak legyűrte az FA-kupában a másodosztály sereghajtóját a Spurs, ami a továbbjutás mellett bizakodásra adhat okot, az egyrészt Gareth Bale impresszív futballja, másrészt hogy Tanguy Ndombele továbbra is magánál tartja varázspálcáját.

Hart: Mindjárt a meccs elején megtornáztatták, a rövid felső elől kiütötte azonban a labdát. A gólról nem tehetett, sőt, pechje volt, ahogy a hóna alatt becsússzant kapujába a labda. Egyéb védenivalója nem akadt. (0)

Tanganga: Egy szöglet után mellé fejelt kiszorított helyzetben, egy másikat követően pedig a lécre bólintott, utóbbit három méterről illett volna azért a kapuba stukkolnia. Védőfeladatait megfelelően ellátta, nem úgy néz ki azonban, hogy valaha a Spurs sztenderd jobbhátvédje lesz – ahhoz elsősorban technikailag kevés –, sokkal inkább válhat belőle középső védő, bár ahhoz is kell még dolgoznia bőven. (5,5)

Sánchez: Meggyűlt néhányszor a baja a wycombe-i kilencessel, Uche Ikpeazuval, ahogy a hazai gól előtt belga védőtársának is. Kisegíthetette volna persze Alderweireldet Sánchez, feltéve, hogy a saját 16-osán belül nem rúg luftot. Sikerült neki, Fred Onyedinma meg betalált. Sokat harcot Ikpeazuval, szerencséjére többnyire faulttal indult az ugandai center. (5)

Alderweireld: A hazai gól előtt csúnyán megverte Ikpeazu, máskor nem nagyon. A hosszú labdáiból kevesebbet mutatott be, de hát a mélyen játszó hazaiakkal szemben sokáig nem is nagyon volt területe a Spursnek. De hogy azért kezdett-e, mert csütörtökön a Liverpool ellen megint csak a kispad jut neki, vagy azért, hogy a bajnoki csereszerep után, a rangadó előtt legyenek játékpercek a lábában, egyelőre kérdés – meglehet, a kispad jut neki csütörtökön is. (5)

Davies: Megint csak kiderült, hogy a támadó kvalitásokat tekintve Reguilón más szint, a becsületes iparos szerepét azért ezúttal is megfelelően hozta a walesi. A második félidőben Kane-nek adott egy remek, bár kissé erős labdát, ennyiben kimerült a hétfő esti szórakoztatása. (5)

Winks: Rajta látszott a leginkább a becsvágy, no meg hogy meg akarja mutatni, bajnokikon is a kezdőcsapatban lenne a helye, hallatlan agilitással futballozott, csak épp meglehetősen pontatlanul. Sokkal precízebb játékot kellene mutatnia ahhoz, hogy a PL-ben is számítson rá Mourinho, vagy rúgnia még egy-két olyan gólt, amivel vezetést szerzett csapatának. Nagyot melózott mindenesetre. (7)

Sissoko: Az, hogy kezdett a Wycombe ellen, azt is feltételezheti, a Liverpool ellen nem fog, bár egy játékos azért bizonyára marad a kupameccsről. Lloris, Aurier, Rodon, Dier, Reguilón, Höjbjerg, Ndombele, Bergwijn, Kane, Szon, ez ugye összesen tíz, és pont a tízes vagy a nyolcas posztra szállhat be valaki. Az első félidő hajrájában közel járt a gólhoz, lövése azonban egy wycombe-it érintve a kapufán csattant. A másodikban jobbhátvédet kellett játszania, hiba és bravúr nélkül tette a dolgát. (5,5)

Bale: Messze a legjobb mérkőzését produkálta a Spursben (mármint visszatérése óta…), megcsillantott valamit abból, amiért hazacsábította Daniel Levy – meglehet, azon is múlt, hogy valahára végigdolgozta a meccs előtti hetet. Mourinho kölcsönjátékosára utalva elmondta, senkinek sem ajándékozhat játékperceket, azokat ki kell érdemelni. A hétfő esti 90 perc alapján Bale eggyel közelebb lépett ahhoz, hogy a PL-ben is megkapja a sanszot (szinte egyetlen értékelhető, persze annál fontosabb edigi tette a Brighton elleni, három pontot érő fejesgólja). Önhibáján kívül nem sikerült eddig, minthogy kisebb-nagyobb sérülések zavarták a homecoming óta. Ehhez képest mindjárt az első tíz percben bebólinthatott volna egyet, Lucas Moura tökéletes szögletét ziccerben mellé fejelte azonban, kisvártatva a 16-os vonaláról a bal alsó mellé tüzelt, a félórához közelítve pedig egy szép biciklicsel után közelről lőtt az oldalhálóba. Utóbbit kopírozta a második félidőben, akkor épp kapu mellé lőtt jobbal. De igazolta, nem vesztette még el robbanékonyságát, gólérzékenységét, ami pedig a legfontosabb, játékkedvét sem. (7)

Lamela: Nem tízes, ahhoz nem tud elég gyorsan dönteni és elég nagy labdákat adni, a mezőnyben viszont egész jól játszotta meg azokat. Az argentin is játékhiánnyal küzd, 70 perccel beljebb van immár. (6)

Moura: A sorozat specialistájaként vágott neki a 90 percnek, meg is felelt előéletének: szezonbeli legjobb meccsét játszotta. Már az első félidőben volt egy elképesztő robbanékonyságról árulkodó megindulása, azt utánozta aztán a másodikban is. A remekül középre tekert szögleteit követően is születhetett volna Spurs-gól, mezőnypassza eredményezte végül az elsőt: nagyszerű ütemben ugratta ki a védők közt kilépő Gareth Bale-t, aki aztán remekül húzta be ballal a kapuba a labdát. A hétvégén felkerült a világhálóra egy hosszabb videó a Tottenham játékosianak lábtengózásáról, pont olyan mozudalattal talált be a walesi. Moura a második félidőben is bemutatott egy pazar cselt, ami után kevéssel lőtt a bal kapufa mellé – a kupaspecialista 13 fellépésén négy gólnál és hat gólpassznál jár. (7)

Vinícius: Nem az ő meccse volt, nem hogy a Marine elleni triplától, a helyzetbe kerüléstől is messze járt ezúttal. Igyekezett elmozogni, megjátszható lenni, veszélyt azonban nem hordozott a játéka. (4,5)

Höjbjerg: Tangangát váltotta a szünetben, és egy gólpasszal sikerült emlékezetessé tennie a wycombe-i kirándulást. (6)

Kane: Fél órát kapott, volt egy-két helyzete, és ne felejtsük, a Winks-gól előtt ő teremtett lehetőséget csapatának. Megmozgatta izmait a Liverpool elleni presztízscsata előtt. (6,5)

Szon: Mindjárt beállása után szépen ment el a bal oldalon, akkor kevéssel a bal kapufa mellé lőtt, majd tiszta helyzetben fölé 10 méterről. No de aztán javított, Tanguy Ndombelét hozva kihagyhatatlan helyzetbe. A dél-koreai is bemelegített a hétközi csúcstalálkozóra. (6,5)

Ndombele: Nem volt rossz csere… A második Spurs-gól előtt ragyogóan emelt a leshatáron kilépő Kane elé, ez az akció előzte meg Winks tekerését, aztán maga a francia döntötte el a meccset Szon passzából. A ráadásban szép cselek után még egyszer csengetett, csütörtökön jön el az ő igazi tesztje. (8)

 

P